Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

101itconsult | April 26, 2024

Scroll to top

Top

No Comments

De ce afacerea ta are nevoie de Blog

De ce afacerea ta are nevoie de Blog
CEO
  • On April 29, 2015
  • http://www.101itconsult.com

Pentru afacerile mici, (chiar si cele mari) blogging-ul poate fi o unealta ieftina, dar deosebit de eficienta de a da forma imaginii brandului propriu. Este un mod grozav de a crea continut usor de share-uit, ce reimprospateaza mesajul si identitatea produsului pe care il vinzi. Intrebarea “am nevoie de un business blog?” e ca si dilema de acum 10 ani “am nevoie de un site pentru afacerea mea, sau nu?”. Cu totii stim ce s-a intamplat. Business blog-ul este imperativ in mediul actual, iar mai jos ai 10 motive care te ajuta sa intelegi importanta sa.

1. Blogul aduce trafic instant

Daca vrei sa ai o sansa de a face vanzari prin site-ul business-ului tau, ai nevoie mai intai de trafic ridicat si relevant. Cu site-ul companiei, continutul tau este limitat la cateva pagini, ce oricum nu beneficiaza de schimbari frecvente. Blogurile sunt solutia perfecta pentru aceasta problema.

Blogurile actioneaza ca un magnet de trafic. Google le prefera si indexeaza post-urile blogului mult mai rapid decat alte pagini. Poti genera trafic relevant concentrandu-te pe cuvinte-cheie importante in postarile de pe blog, pentru ca apoi traficul sa fie redirectionat catre pagina afacerii proprii, crescand vanzarile.

2. Blogul te ajuta sa creezi comunitati

Blogul este cea mai buna cale de a construi o comunitate de oameni cu interese comune, afiliata site-ului tau. Nu poti realiza acest lucru doar cu un simplu website al companiei, ce este destul de impersonal si nu creeaza legaturi cu vizitatorii. Cu un blog, poti schimba pareri cu cititorii tai si deschide discutii cu subiecte variate. Acest lucru te ajuta sa fii in legatura cu clientii tai si sa devii parte a cercului lor de influenta pentru alti potentiali cumparatori (marketing prin viu grai).

Un blog este un website format, de obicei, din postari scurte si updatate frecvent, ce sunt aranjate in mod cronologic, precum o pagina “Ultimele noutati” sau un jurnal.

3.  Blogul te transforma intr-un expert in domeniu

Nu exista o cale mai buna de a-ti depasi concurenta, decat prin a te consacra drept punctul de referinta pentru rezolvarea oricarei probleme legate de domeniul afacerii tale. Blogul te poate ajuta sa realizezi acest lucru in mod facil. Posteaza continut valoros, ajuta oamenii sa isi rezolve problemele, promoveaza idei noi si ofera solutii pertinente de tip business. Mai mult, poti lansa un eBook cu subiect din zona afacerii tale, pe care sa il promovezi prin blogul companiei. Oamenii te vor percepe drept un expert, iar veniturile vor creste.

4.  Blogul iti consolideaza imaginea brandului

Brandurile reprezinta consistenta, credibilitate, un sentiment al apartenentei si o comunitate loiala. Blogul tau poate fi locul perfect pentru a incepe activitati legate de branding si te poate ajuta sa obtii toate atributele de mai sus. Posteaza continut ce reflecta cu adevarat valorile pe care le promoveaza brandul tau si conecteaza-te cu clientii la orice ocazie importanta. Fii acolo tot timpul si obisnuieste-ti cititorii cu brandul afacerii tale.

5.  Blogul este in centrul activitatilor marketing-ului

Marketingul in spatiul virtual este mult mai mult decat cateva trucuri de SEO si ierarhizare in rezultatele Google. Orice nivel de succes in marketing-ul online cere o strategie solida a continutului ce acopera o varietate de subiecte. Toate strategiile de marketing de continut graviteaza in jurului unui blog atractiv si updatat regulat.  Fie ca este vorba despre prezenta in social media sau alte forme de promovare, totul se rezuma la cat de inteligent sunt integrate in strategia de blogging.

6.  Blogul atrage clienti

Comentariile de la sfarsitul fiecarei postari a blogului furnizeaza o sursa eficienta de informatii legate de feedbackul clientilor si nivelul lor de implicare. Poti economisi timp pretios pentru cititorii/clientii tai prin raspunderea regulata la comentariile si emailurile lor, prin rezolvarea neclaritatilor in mod instant. Astfel, poti afla cu precizie destul de buna, si cum iti percep cumparatorii brandul.

7.  Blogul aduce inovatie

Feedbackul clientilor si trendul preferintelor, informatii consolidate din blog, pot fi catalizatorul inovatiei pentru brandul tau. Iti poti folosi postarile pentru a intelege problemele cititorilor tai si a le aduce solutii. Poti discuta idei si cere ajutorul lor in integrarea inovatiei in produsele sau serviciile pe care le oferi. Mai mult, ai oportunitatea de a gandi din perspectiva clientului.

8.  Blogul complimenteaza PR-ul

Conceptul de blogging in sine este bazat pe flexibilitate si customizare. De aceea poti folosi aceasta platforma nu doar pentru promovarea produselor tale, ci pentru transformarea ei in cea mai eficienta sursa de Public Relations. Conecteaza-te cu alte companii si organizatii similare si dezvolta aliante strategice. Foloseste-ti blogul pentru a-ti promova activitatile de tip CSR (Corporate Social Responsibility) si arata-le clientilor tai ca iti pasa de societate in general.

9.  Blogul te ajuta sa construiesti liste de corespondenta

Cu siguranta stii cat de importante sunt listele de subscriere in determinarea succesului sau esecului business-ului tau online. Dar de ce s-ar abona cineva la newsletter-ul unui site corporatist anost? Vei avea nevoie de un blog activ pentru a-ti construi lista de corespondenta. Cand vizitatorii vad valoare in ce postezi pe blog, de cele mai multe ori vor fi incantati sa fie subscrisi. Poti oferi eBook-uri scurte sau mici promotii in schimbul email-ului lor sau sa ii inscrii la un curs scurt prin email. Posibilitatile sunt nelimitate.

10.  Blogul genereaza vanzari consistente

O data ce castigi increderea cititorilor si a vizitatorilor loiali prin adaugarea valorii consistente pe blogul tau, devine mult mai usor sa ii transformi in clienti platitori. De aceea, unele dintre cele mai mari organizatii isi folosesc blogul ca principalul generator de vanzari.

Este deosebit de important intelegerea faptului ca blogul nu este nici un inlocuitor al website-ului, nici un competitor. Blogul completeaza website-ul si aduce un plus de valoare prezentei  online a afacerii tale. Echipa 101itconsult iti poate crea un blog profesionist prin serviciul Blog.

Submit a Comment