Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

101itconsult | April 29, 2024

Scroll to top

Top

No Comments

Cat de important este cu adevarat Web Design-ul?

Cat de important este cu adevarat Web Design-ul?
CEO
  • On January 14, 2015
  • http://www.101itconsult.com

Web design-ul, desi cu siguranta important din punct de vedere estetic, inglobeaza mai multe elemente decat credeai.

Te poti intreba de ce ai cere ajutor pentru updatarea website-ului afacerii tale? E foarte probabil ca website-ul tau actual sa para demodat in comparatie cu competitia, dar chiar conteaza un web design credibil si atragator? Daca vei cerceta, vei afla ca exista o multitudine de studii ce demonstreaza ca un website bine construit genereaza un trafic mai bun, iar o interfata mai accesibil creste conversia cititor-cumparator. Si totusi cum? Cum poate ceva atat de superficial ca aspectul website-ului companiei tale sa decida succesul afacerii? Sunt o sumedenie de motive pentru care un site cu un web design bun va atrage clientii ideali si va incuraja dialogul cu firma ta. Urmatoarele puncte cheie reprezinta componentele care fac web design-ul un factor de influenta primordial:

Navigarea

Probabil cea mai importanta parte a unui website este navigarea. Navigarea poate aduce un site pe culmile succesului sau ingropa in obscuritate, mai ales daca vorbim de website robust cu multe pagini. Tipic, navigarea include o bara sau o lista de categorii ce diferentiaza paginile website-ului.  

 

Designul intuitiv este modul in care dam utilizatorului noi superputeri.” – Jared Spool

O experienta de utilizare ar trebui sa ofere usurinta in cautare si intelegere, o parcurgere rapida si usoara prin toate paginile website-ului. Atunci cand proiecteaza interfata site-ului, web designerii se pot pierde intr-o schema complicata si sofisticata. In cele mai multe cazuri, o navigatie simplista maximizeaza usurinta de utilizare a unei mari parti a vizitatorilor. Obiectivul e ca navigarea sa fie atat de intuitiva si simpla, incat si o bunica sa o poata intelege.

Consistenta brandului

Daca afacerea ta are un logo, iar acel logo este utilizat frecvent in materiale printate (carti de vizita, pamflete, antete), atunci logo-ul, culorile lui, sloganul si imaginile specifice vor trebui integrate in web design. Este important ca clientii tai sa iti poate recunoaste brandul in toate formele de comunicare, pentru a asocia pozitia si promisiunea brandului cu afacerea ta. Deseori, atunci cand comunicarea vizuala a unui brand se schimba, clientii se pot simti neplacut, cauzand o asociere negativa cu compania ta.

Tipare de citire si SEO

Multi oameni se simt confortabili atunci cand citesc un site precum o carte, de sus in jos si de la stanga la dreapta. Web designerii iau acest lucru in calcul atunci cand proiecteaza interfata unui website. Multi dintre ei se asigura ca plaseaza cele mai importante informatii in partea de sus a unei coloane din stanga. Aceasta pozitie face ca mesajul sa fie asimilat mai eficient de vizitatori, ce pot fi cumparatori existenti sau potentiali. Dar ceea ce multi oameni nu stiu este ca pozitionarea eficienta a informatiilor importante influenteaza si optimizarea in rezultatele cautarilor – SEO. Atunci cand sunt incluse cuvinte cheie referitoare la afacerea ta in textul html, motoare de cautare precum Google si Bing iti pot vizita website-ul cu usurinta, crescand pozitia site-ul in ierarhia rezultatelor si oferindu-i mai multa vizibilitate.

Continut

Continutul site-ului tau este important si din alte motive, in afara aceluia de a transmite efectiv pozitia si promisiunea brandului companiei tale. Crearea unui mesaj scurt si la obiect, fiind in acelasi timp prietenos si calduros, ajuta vizitatorul sa si-l aminteasca mai usor. De asemenea, atunci cand exista prea mult text intr-o pagina, aceasta devine imbacsita, facand dificila citirea utilizatorului ce isi pierde interesul de a parcurge mesajul. Integrand spatiu negativ si pastrand un aspect liniar, aerisit al textului, un web designer poate lasa spatii goale in pagini pentru a oferi ragaz de odihnire a ochilor.

Incredere

Construirea increderii in randul clientilor este un obiectiv important, dar nu se poate realiza decat daca ajungi sa ii cunosti si sa le afli valorile. Strategiile de marketing pot fi ca un dialog cu potentialii cllienti, ce reprezinta o cale grozava de a descoperi mai multe despre nevoile cumparatorilor tai. Intretine un dialog eficient cu ei si vei putea implementa in proiectele tale urmatoare ceea ce rezoneaza pozitiv cu ei. Pastrand o interfata primitoare si demna de incredere, traficul site-ului creste o data cu conversia utilizatorilor.

Web design-ul este o metoda grozava de a crea un mediu atractiv si prietenos pe care oamenii il viziteaza pentru sfaturi utile si informatii. Daca website-ul tau va beneficia de un design si management corespunzator, clientii se vor intoarce constant si vor face afaceri cu compania ta.

Previous Story

There are no older stories.

Submit a Comment