Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

101itconsult | March 29, 2024

Scroll to top

Top

No Comments

8 motive sa iti pui business-ul (offline) in mediul online

8 motive sa iti pui business-ul (offline) in mediul online
CEO
  • On March 12, 2016
  • http://www.101itconsult.com

Ai o afacere fizica de succes? Felicitari! Daca totusi vrei sa iti garantezi evolutia, prezenta online ar trebui sa fie urmatorul tau pas.

Azi, a avea un business profitabil reprezinta o provocare. Traim in era online-ului, iar avantajele pe care le ofera un site alocat business-ului tau sunt multiple, indiferent de domeniul in care activezi. Inainte de a ezita gandindu-te la complexitatea dezvoltarii afacerii tale in mediul virtual sau la riscuri, citeste urmatoarele puncte:

1. Imagine imbunatatita a companiei

In zilele noastre, Internetul este echivalentul Paginilor Galbene, intrucat cautarea online este la indemana oricarei persoane. O afacere care presteaza servicii si online da dovada de mai mult profesionalism. Vizitatorii site-ului pot afla mai mult decat numele si numarul de telefon al companiei – gama de servicii sau de produse comercializate, activitatea din trecut, noutati legate de companie sau te pot evalua.

“If your business is not on the internet, then your business will be out of business”

Bill Gates

  2. Disponibilitate non-stop

Pe Internet informatiile sunt la indemana oricarui client indiferent de ora  si de zi.  Daca ai o afacere in vanzari online nu exista bariere de timp, iar castigurile tale se maresc.

 3. Suport imbunatatit pentru clientela

Internetul iti ofera posibilatea sa raspunzi intrebarilor clientilor si sa le rezolvi problemele fara sa iti ocupe mult timp. Un video,  un document cu indicatii tehnice sau o sectiune FAQ (Frequently Asked Questions = intrebari frecvente) sunt variante la indemana oricarui client care va avea astfel toate informatiile necesare pentru a cumpara un produs.

4. Costuri minime

Domeniul virtual nu necesita construirea sau inchirierea unei cladiri noi,  achizitionarea unor masini noi sau suplimentarea personalului. Daca prestezi deja o activitate comerciala offline vei continua vanzarea acelorasi produse in mediul online, ceea ce va atrage clientela noua.

5. Internetul este creat pentru afaceri

Farmecul Internetului este faptul ca ai un client la o distanta de un click. Beneficiezi si tu acceptand comenzile si platile online tot printr-un click.

6. Fara bariere

Mediul offline te tine legat de locul de desfasurare al activitatii comerciale, dar cel online nu necesita stabilitate. Singura cerinta a mediului virtual este o conexiune la Internet. Calatoreste sau muta-te oriunde doresti, iar afacerea ta online nu va avea de suferit.

7. Marketing global

Un site bine construit garanteaza trafic intens, iar clientii nu necesita atentie individuala sau asistenta la raft in domeniul virtual.

8. Dezvoltarea online

Magazinul online iti permite sa dai si sa livrezi comanda mai rapid. Activitatea fizica implica timp indelungat de raspuns, de organizare, in timp ce o aplicatie de magazin online competenta reduce munca angajatilor si totodata timpul de asteptare al clientului.

                Daca te hotarasti sa te dezvolti, te putem ajuta sa iti construiesti o activitate online.

Submit a Comment